V Čičave sa zabil na aute mladý nevodič. Ženu usmrtilo smetiarske auto. Zvýšený výkon služby policajtov.

29.10.2008 Celý región

V Čičave sa zabil na aute mladý nevodič: V utorok 28. 10. 2008 v noci o 23. 10. h došlo v križovatke na miestnej komunikácií v obci Čičava vo Vranovskom okrese k dopravnej nehode osobného auta Škoda Fábia, ktoré viedol 20 ...
Mladý muž pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a okolnostiam a v mierne pravotočivej zákrute nezvládol vedenie auta, prešiel do protismeru a narazil do murovaného oplotenia.
Na aute vznikla škoda vo výške cca. 150.000, - Sk a na oplotení okolo 1000, - Sk.
Vranovskí policajti začali trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia a nariadili vykonať pitvu.

Ženu usmrtilo smetiarske auto
Dňa 28.10.2008 v čase okolo 07.45 hod. došlo na ceste pri budove potravín v obci Hromoš, okr. Stará Ľubovňa k smrteľnej dopravnej nehode. Špeciálne nákladné auto zn. MAN, ktoré viedol 45 ročný vodič z Jakuban počas jazdy, keď nakladal tuhý domáci odpad z kuka nádob pred Obecným úradom Hromoš prešiel predným pravým kolesom 74 ročnú miestnu ženu. Tá prechádzala z pravej strany cesty na ľavú smerom od Obecného úradu v smere jazdy vozidla a v čase dopravnej nehody sa nachádzala v strede vozovky.
Pri dopravnej nehode utrpela chodkyňa na mieste dopravnej nehody smrteľné zranenie. Požitie alkoholických nápojov u vodiča policajti nezistili u chodkyne bude predmetom znaleckého posudku po vykonaní pitvy nebohej. Na vozidle nevznikla hmotná škoda. U nebohej je nariadená súdna pitva. Policajti v Starej Ľubovni začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Zvýšený výkon služby policajtov
Polícia v pôsobnosti Prešovského kraja v nasledujúcich dňoch ale hlavne od 31.10.2008 až 2.11.2008 v čase zvýšenej intenzity cestovného ruchu v dňoch Sviatku Všetkých svätých a Pamiatky zosnulých zvýši výkon dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky hlavne v čase od 12.00. do 20.00 h.
V prípade potrieb, budú na jednotlivých miestach policajti aj riadiť a usmerňovať premávku. Pod zvýšeným dohľadom budú hlavné cestné ťahy a dôležité križovatky v jednotlivých mestách, obciach ako aj intravilánoch.
V piatok a nedeľu bude vykonávaný aj letecký dohľad nad hlavnými cestnými ťahmi a v prípade potreby sa operatívne zasiahne nielen voči cestným pirátom, ale aj reguláciou cestnej premávky.
Samozrejme zvýšená pozornosť sa bude venovať aj parkoviskám a príjazdovým komunikáciám k cintorínom.
Osobitná pozornosť sa bude venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, hlavne vodičov motorových vozidiel voči chodcom v blízkosti mestských cintorínov ako aj osvetlenia vozidiel a používania bezpečnostných pásov.

Výkon služby bude zameraný hlavne na verejný poriadok a preventívno – výchovné pôsobenie s uplatňovaním inštitútu formy dohovárania pri riešení priestupkov.

Ostáva nám len upozorniť a požiadať všetkých občanov o zvýšenú mieru ohľaduplnosti a tolerancie vo vzťahu k sebe navzájom, aby sa tak predchádzalo zbytočným nedorozumeniam a konfliktom.

V neposlednom rade polícia upozorňuje majiteľov motorových vozidiel, ktoré budú zaparkované blízko cintorínov , aby nezabudli na skutočnosť, že automobil nie je výstavou majetku a preto nech nenechávajú vo vozidlách lákavé veci a cennosti. Žiaľ , zatiaľ medzi nami je veľa nepoctivcov , ktorí využívajú aj takéto sviatky na svoje obohatenie.
 

Vyberte región